Με ιδιαίτερη ικανοποίηση παρουσιάζουμε την έκδοση του νέου διπλού τεύχους του περιοδικού της Εταιρείας μας Θέματα Ιστορίας της Εκπαίδευσης. Η επιστημονική επιμέλεια οφείλεται  στη Συντακτική Επιτροπή του περιοδικού, που την αποτελούν οι Παναγιώτης Κιμουρτζής, Γιώργος Κόκκινος, Έλλη Λεμονίδου, Άγγελος Παληκίδης και Παναγιώτης Γατσωτής. Η καλαίσθητη μορφή της οφείλεται στον εκδοτικό οίκο Gutenberg και στην ομάδα που εργάζεται στο Τμήμα Παραγωγής του οίκου, υπό τις οδηγίες ενός σπουδαίου τεχνίτη του βιβλίου, του Γιάννη Μαμάη. Είναι το πέμπτο τεύχος που εκδίδεται υπό την αιγίδα του Gutenberg, γι΄ αυτό και οι ευχαριστίες μας προς τους Γιώργο και Κώστα Δαρδανό είναι θερμές. 

Το διπλό τεύχος 19-20 περιλαμβάνει εργασίες στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα από μέλη της Εταιρείας μας αλλά και από συναδέλφους του εξωτερικού. Πρόθεσή μας, η οποία με σταθερά βήματα εκπληρώνεται, είναι το περιοδικό μας να έχει ενεργό συμμετοχή στον διεθνή επιστημονικό διάλογο. Το εξώφυλλο και τα περιεχόμενα του τεύχους μπορείτε να τα βρείτε στις σελίδες που ακολουθούν.

Βάσει του Καταστατικού της Ελ.Ε.Ι.Ε, τα μέλη της Εταιρείας λαμβάνουν το περιοδικό ως δικαίωμα της καταβολής της ετήσιας συνδρομής τους. Επειδή οι συνδρομές είναι το βασικό οικονομικό στήριγμα της Ελ.Ε.Ι.Ε, παρακαλούμε θερμά τα μέλη, προκειμένου να λάβουν το περιοδικό, να ακολουθήσουν την ακόλουθη διαδικασία:

α. καταβολή της συνδρομής (20 ευρώ) στον Λογαριασμό Τραπέζης που αναφέρεται κατωτέρω,

β. αποστολή του παραστατικού καταβολής της συνδρομής στον Γραμματέα, με κοινοποίηση στον Ταμία της Εταιρείας [emails: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. & Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.],

γ. από τον Γραμματέα της Εταιρείας θα αποστέλλεται απαντητικό email με συνημμένο το τρέχον τεύχος 19-20.  

Το ποσό των 20 ευρώ καταβάλλεται στον Λογαριασμό Τραπέζης της Ελ.Ε.Ι.Ε:

Τράπεζα Πειραιώς, IBAN GR2501720510005051069526651

Θερμούς συνεταιρικούς χαιρετισμούς,

                 Ο Πρόεδρος                                                                                               Ο Γραμματέας

      Καθηγητής Παναγιώτης Κιμουρτζής                                                             Επ. Καθηγητής Γιάννης Μπέτσας