Εκδόθηκε το νέο τεύχος του περιοδικού μας "Θέματα Ιστορίας της Εκπαίδευσης". Το διπλό τεύχος (15-16) είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Εταιρείας https://www.eleie.gr/el/periodiko/themata-istorias-tis-ekpaidefsis.html.

Αφενός χαιρετίζουμε με εξαιρετική ικανοποίηση το νέο διπλό τεύχος του περιοδικού Θέματα Ιστορίας της Εκπαίδευσης. Αφετέρου, σημειώνουμε κι εδώ τις θερμότατες ευχαριστίες μας προς την Συντακτική Επιτροπή του περιοδικού, που την αποτελούν οι Γιώργος Κόκκινος, Έλλη Λεμονίδου και Άγγελος Παληκίδης. Έκαναν εξαιρετική δουλειά και αξίζουν τα συγχαρητήρια όλων μας.

Από το παρόν τεύχος η ξενόγλωσση περίληψη συμπεριλήφθηκε στα προαπαιτούμενα για την δημοσίευση. Από το επόμενο τεύχος θα επιδιώξουμε να έχουμε συμβολές και στις άλλες δύο γλώσσες δημοσίευσης στο περιοδικό (αγγλικά και γαλλικά), από συναδέλφους του εξωτερικού αλλά και από μέλη της Εταιρείας μας που θα θελήσουν να καταθέσουν τις εργασίες τους στις γλώσσες αυτές. Θεωρούμε ότι με τις δύο αυτές επιλογές, το περιοδικό μας θα πάρει εντονότερα μέρος στον διεθνή επιστημονικό διάλογο.

Ο  Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ   &  Η  Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ε Α Σ  Τ Η Σ Ε Τ Α Ι Ρ Ε Ι Α Σ

Παναγιώτης Κιμουρτζής    Σοφία Ηλιάδου - Τάχου